At dyrke sin egen karse er både nemt og sjovt. Karse er en meget hurtig voksende urt der kan dyrkes på indendørs og udendørs. Karse er sundt og rigt på c-vitamin.
Sådan sår du karse
Inden du sår karsefrø kan det være en god ide at lægge frøende i et glas vand. Når frøende har ligget i vand nogle timer bliver de opsvulmet og lidt slimet. Nu er frøende klar til at blive sået i enten vat eller jord. Fordelen ved vat er at du ikke behøver skylde karsen inden brug i madlavning. Jord har dog den fordel at indeholde nærigstoffer, så karsen kan blive højere og mere frodig.
Karsefrø må gerne stå tæt, så derfor gerne en god mængde frø. Efter såning skal karsen vandes med jævnemellemrum da jorden aldrig må tørrer helt ud.
Når du har sået karsen skal du blot vente en uges tid så kan du klippe topbladene af og brug dem i din madlavning.
Karse udenfor
Karse er også meget velegnet til dyrkning på friland i sommermånederne. På en sæson kan karse på friland blive over 50 cm og de kan blomstre og give dig frø til de næste mange gange du skal så karse.
